• Lőrincz Péter Gábor Fotográfus •

gyakran ismételt Kérdések és válaszok

Az esküvői fotózással kapcsolatban összeállítottam nektek egy kérdés-válasz oldalt. Örülök, hogy ha elolvasod ezt a pár kérdést és választ, mielőtt ajánlatot kérsz. (kattints a kérdésre)

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Az esküvői fotózással kapcsolatban összeállítottam nektek egy kérdés-válasz oldalt. Örülök, hogy ha elolvasod ezt a pár kérdést és választ, mielőtt ajánlatot kérsz.

Az egész ország területén. Egy remek esküvőért bárhová elutazom.

Főállásban ezzel foglalkozom, OKJ fotográfus végzettségem van és saját vállalkozásom.

Elsőként írjatok nekem, kérjetek egy ajánlatot amiben leírjátok az esküvőtök dátumát, egyéb információkat. Ezek után egyeztetünk személyesen, vagy telefonon. Küldök egy esküvői fotózás szerződést és előleg számlát. Az általatok aláírt szerződés visszaérkezése és az előleg átutalása után vagyok lefoglalva.

Az esküvőn a dokumentarista esküvői fotós stílus jellemző rám. Követem az eseményeket, lehetőleg a háttérből. Azonban vannak olyan események, pl. gyűrű húzás, amikor elengedhetetlen, hogy közelről fotózzak. A kreatív páros fotózáson a lazább életképek mellett beállított képek is készülhetnek.

Alapból a színhelyes fotókat kapjátok meg. Egyéni megbeszélés alapján a képeket több stílusban is kidolgozom, pl. vintage, cinematic, fekete-fehér, stb.

A fotók leválogatása után, minden kép egy korrekción esik át. Itt a fényerő, kontraszt, fehéregyensúly, színbeállítás, stb. értékeket beállítom, hogy a lehető legjobb végeredményt éjem el.
Ezek után a kiválasztott képeket retusálom, azaz a képeken a nem oda illő elemeket eltávolítom, a bőrhibákat javítom, az arcbőrt lágyítom, szemeket, ajkakat kiemelem. Gondosan ügyelve arra, hogy még megtartsam az eredeti emberi karaktert. Tehát nem tolom túl a retust.

Másnap már 10-15 fotót átküldök, hogy friss legyen az élmény. A választott csomagnak vagy egyedi ajánlatnak megfelelően 1-3 héten belül átadom a válogatott utómunkázott képeket.

A választott csomagnak vagy egyedi ajánlatnak megfelelő képszámot biztosan, de inkább többet. Van úgy, hogy egy nagyobb lakodalomban, 800-1200 válogatott, utómunkázott fotót is átadok.

A képeket .jpg formátumban, nagy felbontásban (legalább UHD), vízjelezés nélkül kapjátok meg. Kérésre, felár nélkül, közösségi médiára optimalizált verziót is kaphattok ez azonban a logómmal ellátott optimalizált képek lesznek. Alapból digitálisan egy privát webgalériába töltöm fel a képeket, aminek a linkjét átküldöm nektek. Ezt a linket meg tudjátok osztani azzal akivel szeretnétek, mások nem férnek hozzá. Más adathordozón (pendrive, HDD, SSD) megbeszélés kérdése. A csomagnak, ajánlatnak megfelelően díszdobozos pendrive-n is megkapjátok az egész esküvői anyagot.

Digitális negatívokkal dolgozom, nyers képek átadására nincs lehetőség. (Az étteremben sem adják oda az alapanyagot) Azonban arra van lehetőség, hogy az utómunkázott képeket Ti válogassátok ki.  

Nikon vázakkal, és ezzel kompatibilis objektívekkel és vakukkal.

2 géppel dolgozom, mindkettőben dupla memóriakártyával, duplikálva a képeket. Így gyakorlatilag nulla az adatvesztés kockázata. + tartalék mindenből. Nem bízom a véletlenre.

Ilyen esetben szükségem van egy olyan helyre, ahová a felszerelésemet lepakolhatom és egy konnektorra is szükségem van. Lehetőleg egy térben a mulatsággal, tánctérrel.
Továbbá jól esik, ha gondoltok rám, némi harapnivalót és alkoholmentes italt is szívesen elfogadok.

Bármilyen kérdésetek lenne írjatok nyugodtan.